İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Şubat'ta Narlıdere Metrosu'nu hizmete açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılışta sahne alacak ismi duyurarak sürpriz bir etkinlikle metro açılışını taçlandırıyor.
Metronun Önemi ve Beklentiler
Çiğli Tramvayı'nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da hizmete girmesiyle birlikte, Evka 3 ile Narlıdere arasındaki ulaşım daha hızlı ve etkili bir şekilde sağlanacak. Her gün kent genelinde özel araçlarla yapılan yaklaşık 13,500 yolculuk, toplu taşıma ile gerçekleşerek 7,750 aracın trafiğe çıkmasının önüne geçilecek.
Sürpriz Sahne: Haluk Levent
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama ile metro açılışında sahne alacak ismi duyurdu. Sevilen sanatçı Haluk Levent'in güzel şarkılarıyla Narlıdere Metrosu'nun açılışını yapacak olmaları, İzmirliler arasında heyecan yarattı.
Başkan Soyer'in Açıklaması
Soyer, sosyal medya hesabında yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı: "Ve o gün geldi! Narlıdere Metromuzu sevgili Haluk Leventin güzel şarkıları ile açıyoruz. Şehrimizin bu tarihi gününde tüm İzmirlilerle buluşmak dileğiyle."