Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) kentin dört bir yanına inşa ettiği park ve dinlenme alanları, Ramazan Bayramı tatilini Ankara’da geçiren vatandaşların ilk durağı oldu. 7’den 70’e her yaştan Başkentli; Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı’ndan Çubuk-1 Barajı’na, Batıkent Rekreasyon Alanı’ndan Gazi Park’a kadar ABB’ye ait yeşil alanlarda bayramın tadını doyasıya çıkardı.
940 Bin Metrekarelik Eğlence ve Huzur Alanı
Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği ve 940 bin metrekarelik devasa bir alana sahip olan Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı, bayram boyunca en renkli görüntülere sahne oldu. Parkın modern oyun grupları, geniş yürüyüş yolları ve doğayla iç içe atmosferi sadece Ankaralıların değil, İstanbul ve Edirne gibi şehir dışından gelen vatandaşların da büyük beğenisini kazandı.
Çocuklar Eğlendi, Yetişkinler Dinlendi
Vatandaşlar, güvenli ve huzurlu bir ortamda bayram tatilini değerlendirme imkânı bulurken; yetişkinler temiz havada yürüyüş yapmayı, çocuklar ise kaydırak ve salıncaklarla dolu oyun alanlarında vakit geçirmeyi tercih etti.
Ziyaretçiler Ne Dedi?
Parkta vakit geçiren vatandaşlar ve minikler memnuniyetlerini şu sözlerle paylaştı:
Salim Doğan: "İstanbul’dan geldik. Çocukları sevindirmek için harika bir yer yapılmış, aileler için de çok konforlu."
Betül Tunalı: "Çocukları kapalı ortamlardan uzaklaştırmak ve kaliteli zaman geçirmek için burayı tercih ettik. ABB’ye teşekkür ederiz."
Küçük Ziyaretçiler: Parktaki dev kaydırakları ve renkli oyuncakları "mükemmel" ve "heyecan verici" bulduklarını belirterek bayram neşesini dile getirdiler.
Ankara’nın parkları, temizliği ve sunduğu sosyal imkânlarla bu bayramda da Başkent’in vazgeçilmez buluşma noktası olmayı başardı.

Yorumlar
Kalan Karakter: