Efes Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneğinin, Fransanın Türkiye
Büyükelçiliği hibe desteği ile hayata geçirdiği, İzmir St. Joseph Lisesi ve İzmir Fransızca
Öğretmenleri Derneğinin destekleri ile zenginleşen Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesinin
lansmanına Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Fransa Türkiye
Büyükelçiliği Sivil Toplum İle İş birliği Sorumlusu Romain Lacahmbre, Dernek Başkanı
Seçil Vildan Çubukçu, Başkan Yardımcısı Buse Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Gündüz
Özdemirci ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

HEDEF 1500 ÇOCUK
Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi ile Efes Selçukta yaşayan 7- 14 yaş arası 1500 çocuğa
ulaşılarak, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi ve bu konuda günlük yaşamlarında yeni beceriler kazanmasını sağlamak amaçlanıyor.
AMAÇ ÇOCUKLARI BİLİNÇLENDİRMEK
Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi lansmanında projenin önemini anlatan Atölye DenemeSanat Derneği Genel Sekreteri Pelin Topçu; Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesinin temel motivasyonunun kültür ve sanatın yaratıcı gücünü kullanarak çocukları mevcut ekolojik kriz ve iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek Sinema, masal, tasarım, fotoğraf, resim, müzik, doğa oyunları ve hak temelli çevre atölyeleri ile çocukların yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir alan açmayı hedefliyoruz dedi.
ROMAİN LACAHMBRE: ÇOCUKLAR GELECEĞİN AKTÖRLERİDİR
Fransa Türkiye Büyükelçiliği Sivil Toplum İle İş birliği Sorumlusu Romain Lacahmbre, iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası dayanışma ve iş birliğinin önemine dikkat çekerek Fransa Büyükelçiliği 2020 yılından bu yana her sene sivil toplum örgütlerine yönelik çevre temalı projelere çağrıda bulunuyor. Çocuklar geleceğin aktörleridir. Gezegenimizin zenginliklerini muhafaza etmesi ve sürdürülebilir bir dünya inşa edilebilmesi için çocukların doğru şekilde eğitilmeleri bir mecburiyettir. Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneğine bu sağduyulu proje için teşekkür ediyorum dedi.

HAYALİMİZE ORTAK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER
İklim Atölyeleri Projesinin Efes Tarları Yaşam Köyünün amaçları doğrultusunda hayata geçen bir proje olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; Biz geleceğe bir tohum ekelim ve topraktan yetişen filizlerle geleceğe sahip çıkalım diye Efes Tarlası Yaşam Köyünü kurduk. Toprak Okulunda hayal ettiğimiz şeyi Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi ile gerçekleştiriyoruz. Amacımız geleceğimizi kurtaracak olan o kahramanlara bir şeyleri yaşatarak öğretmekti. Toprağa, suya, geleceğe, dünyaya sahip çıkacak olan çocuklara doğru eğitim vermemiz gerekiyordu. İşte tam bunun üzerine can suyu gibi bir proje geldi. Biz geleceği yarının büyükleri olacak çocuklara teslim ediyoruz. Bu hayalimize ortak olan herkese teşekkür ediyoruz dedi.
Pelin Topçunun yönetmenliğini yaptığı, Efes Tarlası Yaşam Köyünün de yer aldığı Kent Bostanları Belgeseli izlendi.İlki lansman öncesinde gerçekleşen iklim atölyeleri belirlenen takvim doğrultusunda devam edecek. Efes Selçuk İklim Atölyelerine katılmak isteyen çocuklar SELBİM (444 8 892) ya da
Efes Tarlası Yaşam Köyü üzerinden (0232 892 69 25 /394) Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak
Okulunda düzenlenen atölyelere katılabilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: