Değerli Hemşehrilerim, İlçemizde yaklaşık 30 yıldır devam eden Kombi davası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Hepimizin bildiği üzere, 31.05.2022 tarihinde karara bağlanan bir dosyaya, süresinde itiraz ettiğimiz halde itirazımız süresinde yapılmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından dikkate alınmamıştı. Davanın karşı tarafın lehine sonuçlanmasının ardından, İstinaf Mahkemesine başvuruda bulunmuştuk. Davacı taraf ise istinaf sonucunu beklemeden belediyemize icra takibi başlatmıştı.
24 Kasım 2022de, gelen avukatlar aracılığı ile belediyemize haciz işlemi uygulanmış, kamu hizmetine tahsislidir kararı olduğu halde araçlarımıza yakalama kararı koydurmuşlardı. Haciz olayının hemen ardından olayı gerçek yönüyle kamuoyuna aktarmıştık.
O gün, Hiçbir mal varlığı bulunmayan bir davacıya, henüz davası kesinleşmemiş bir dosya için ödeme yapmanın risk taşıdığını söylemiştik. Dava kesinleşip davacının lehine sonuçlanır ise ödemeyi yapabilecek güçte olduğumuzu ve Gazipaşamızın çıkarlarını düşünerek hareket ettiğimizi belirtmiştik.
Bugün, İstinaf mahkemesinin dava ile ilgili aldığı karar elimize ulaştı.
Mahkeme sonucuna göre; Konya 6. Asliye Mahkemesinin 31.05.2022 tarih ve 2020/74 Esas-2022/198 Karar sayılı kararının kaldırılmasına ve davanın reddine karar verildi.
Gazipaşa Belediyesi lehine verilen kararla, yaklaşık 17 Milyon TLmiz Gazipaşamıza kaldı. Bu kararın Gazipaşamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Daha önceki basın açıklamamızda Yılmıyoruz, yıpranmıyoruz, eğilip bükülmüyoruz. demiştik.
Yine aynı düşüncelerle; Gazipaşamızın ve 55 bin vatandaşımızın hakkını, her zaman sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Kalan Karakter: