BOTAV Centerda gerçekleşen ziyarette, yeni göreve başlayan Antalya Konsolosu Oleksandr Voronine, Bodrumlu Ukraynalılar Derneği Başkanı Irina Demiroğlu eşlik etti.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ukraynada devam eden savaş nedeniyle üzüntüsünü belirterek barışın hakim olduğu günlerin en kısa sürede gelmesi temennisinde bulundu. Bodrumda yaşayan Ukraynalılar ile hem kendi düzenledikleri etkinliklerde hem de farklı etkinliklerde karşılaştıklarını belirten Başkan Aras, başta Bodrumlu Ukraynalılar Derneği olmak üzere Ukraynalı yurttaşların kültür, sanat ve spor etkinliklerinde yer almalarının da önemine dikkat çekti.
Ukraynanın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasında devam eden savaş nedeniyle Bodrumda yaşayan Ukraynalıların düzenli ve büyük bir özveri ile bölgeye gerçekleştirdikleri yardım kampanyalarına ek olarak Bodrumlu Ukraynalılar Derneğinin 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve çevre illerde gerçekleşen deprem felaketi sonrası, bölgede yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gerçekleştirdikleri yardım kampanyasından bahsetti. Başkan Arasa da yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Ukraynanın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, Başkan Arası 19-20 Nisan tarihlerinde Ukraynada hem çevrim içi hem çevrim dışı gerçekleşecek Belediye Başkanları Zirvesine davet ederek katılımlarının etkinliğe Bodrumun yerel yönetimlerdeki tecrübesi bağlamında değerli katkılar sunacağını belirtti.
Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonunda Başkan Aras, Ukraynanın Antalya Konsolosu Voronine BOTAV Centerı gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yorumlar
Kalan Karakter: