Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen İran Müziği Konserine ev sahipliği yaptı. İranın en büyük sanatçıları arasında yer alan Mohammad Reza Shajarian anısına düzenlenen geceden elde edilen gelirin tamamı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlarımıza bağışlandı. Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hossein Arianın da katıldığı geceye İzmirde yaşayan İranlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geleneksel İran müziklerinin seslendirildiği gece alkışlarla sona erdi.
İKİ DOST ÜLKEYİZ
Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Hepiniz Narlıderemize, İzmirimize hoş geldiniz. Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hossein Arian ile sürekli temas halindeyiz. Bu sebeple birçok İranlı dostumuzu da tanıma fırsatı buldum. Bu güzel ve güvenli şehir İzmirde yerleşik olarak birçok İranlı dostumuz yaşıyor. İki ülke arasındaki 100 yıllara dayanan dostluk ve işbirliğinin daha da ileriye götürülmesi lazım. Bu güzel geceden elde edilen gelirin depremzede kardeşlerimize bağışlanmasını da her iki ülke arasındaki dostluğun nişanesi olarak görüyorum dedi.
KADİM BİR GEÇMİŞİMİZ VAR
Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hossein Arian, Türkiye ve İranın uzun yıllardan bu yana oluşan derin ve zengin bir kültüre sahip olduğunu ifade ederek, İki ülke arasındaki bu yakın ilişki Mevlananın var oluşu kadar eski ve kadim bir geçmişe dayanıyor. Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği olarak geldiğiniz için çok teşekkür ediyor, iki ülke arasında işbirliğinin daha da güçlenmesini diliyorum. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engine ve bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter: