Divan üyelerine şehirlerin birinci sıralarında yer verildi. Mevcut 48 milletvekilinden de 5i liste dışı kaldı. Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Konya Milletvekili Esin Kara ve Mersin Milletvekili Baki Şimşek listeye girmedi.
İYİ PARTİDEN TRANSFER
Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz dördüncü sıraya, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Arzu Erdem dördüncü sıraya, Ankara 2. Bölge Milletvekili Nevin Taşlıçay da aynı bölgeden üçüncü sıraya kaydırılarak, 2018 seçimlerine göre daha geriden listede yer aldılar. İYİ Partiden MHPye geçen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da İstanbul 3. bölgeden üçüncü sıradan aday gösterildi.
OYUNCU ÖZLEM BALCI DA ADAY
27. Dönemde MHPden seçilerek, daha sonra İYİ Partiye geçen Samsun Milletvekili Erhan Ustanın yerine İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlyas Topsakal Samsundan birinci sıradan aday gösterildi. Partiden ihraç edilerek Demokrat Partiye geçen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurtun yerine ise MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk aday gösterildi. Seksenler dizisinin önemli oyuncularından Özlem Balcı da Muğladan birinci sıra adayı oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: