Urla Gençlik Spor Kulübü Bayan Basketbol takımı Antrenörü Hakan Yiğit, dün oynadıkları Fenerbahçe Gelişim Koleji maçını kazanmaları durumunda ligde kalmayı garantiliyeceklerini ve play of şanslarını yakaladıklarını, ancak takım kaptanı Dilek Topdemir' in sakatlanması ve Ayşe Pelin Ateşler ile Aylin Darınç' ın 5 faulle oyundan erken çıkması nedeniyle,maçı 3 sayı farkla kaybettiklerini söyledi.
Yiğit, bir gün önce kendisinin doğum günü olduğunu ve takımla birlikte sahada kullandıklarını ve oyuncularının kendisine doğum günü hediyesi olarak galibiyet sözü verdiklerini ancak son 4 saniyesine 71- 69 önde girdiklerini ,büyük bir savunma hatası yüzünden maçın uzatmaya gittiğini ve üç as oyuncusundan yoksun kalmaları sonucu hediyesini bu hafta deplasmanda karşılaşacakları Turgutlu Spor maçında vereceklerini söyledi.

Maç ile ilgili değerlendirme yapan Hakan Yiğit, " Fenerbahçe maçı ligde kalmayı garantileyeceğimiz ve play of şansımızı devam ettirecegimiz , önemi büyük bir maçtı. Maçın büyük bölümünü önde götürdük.Son 4 saniyesine 71-69 önde girdiğimiz maçta büyük bir savunma hatası yaparak yediğimiz basket ile maç uzatmaya gitti ve uzatmada kaybettik. Tabii bunda kaptanımız Dilek in sakatlanarak oyun dışı kalması ,uzun oyuncularımız Pelin ve Aylin'in erken faul problemi yaşayıp 5 faulle oyun dışında kalması da etkili oldu. Yabancı oyuncumuz takıma çabuk uyum sağladı. Çok iyi bir karakter ve takım oyuncusu. İlk maçı olmasına rağmen 21 sayı ile takıma faydalı olacağını gösterdi. Kaptan Dilek in Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Turgutlu maçına yetişmesi zor görünüyor. Kalan 4 maçımızdan en az biri ni kazanıp ligde kalmak istiyoruz" dedi.
( Fotoğraflar : Mehmet Emeç)
Yorumlar
Kalan Karakter: