Pazaryerindeki eksik ve ihtiyaçları da yerinde denetleyen Eşki, Ekonominin durumu ortada. Bornovalı komşularımızın en çok kullandığı hizmet alanlarımızın başında pazaryerleri geliyor. Buralarda yaptığımız ziyaretlerde eksik ve ihtiyaçları tek tek not alıyoruz. Bizim yönetimimizde kaynakları Bornovalının ihtiyaç duyduğu, çok kullandığı bu alanlara aktaracağız. Bu nedenle çok hızlı düzelme süreci başladığını göreceksiniz. Aynı biçimde yolların ve parkların da güzelleştiğini göreceksiniz dedi.
Merkezde ne varsa Doğanlarda da olacak
Yolların ve kaldırımların bakım onarımı konusuna da değinen Eşki, Söz veriyorum, evinizden çıktığınızda Bornovanın tertemiz ve aydınlık sokaklarında yürüyeceksiniz. Sabah temizliği yapan işçi dostlarımız, sizi güler yüzle karşılayacak. Çukurları olmayan yollarda, düzgün kaldırımlarda gezeceğiz. Parklarımızın hem sayısı artacak hem de mevcut parklar içinde çocuk oyun alanları, tartan pistler ve bank sayısı artacak. Buralarda keyifle zaman geçireceğiz. Bornovanın merkezinde ne varsa, Doğanlarda da olacak diye konuştu.
Deprem Etüt Merkezi yeniden açılacak
Başkan Adayı Ömer Eşki, bölgede yapılaşmanın sağlıklı olmaması ve deprem riski hakkında sordukları soruya ise, Deprem Türkiyemizin acı gerçeği. Biz de çalışmalarımızda bu gerçeği hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. Ancak şunu da hatırlatayım, 2018 yılında yürürlüğe giren İmar Barışı Yasasına en çok başvuru Bornovadan yapıldı. Bu da Bornovada riskin daha büyük olduğunu gösteriyor. En kötü senaryolara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Belediyemiz bünyesinde çeşitli testler ve ölçümler yapabilen bir Deprem Etüt Merkezi vardı, bu merkezi kapsamını genişleterek yeniden açacağız. Özellikle yeni Deprem Yönetmeliğinin yayınlandığı 2001 yılından önce yapılmış binalarımızın sağlam olup olmadığını değerlendirmek için ayrıca çalışmalar yapacak, binaların zayıf yönü varsa, bilimsel olarak ortaya koyacağız dedi.